Järjestä tunnelmallinen tilaisuus tai juhla vanhan savottakämpän tunnelmissa erämaajärven rannalla.

Rönölä on perinteinen viime vuosituhannen savottakartano mitä parhaimmassa Lapin maisemassa. Hirsinen vanha kämppärakennus rantasaunoineen luonnonkauniin Luosujärven rannalla viestii savottakultturista ja riisuu vierailijat arjen melskeestä. Täällä voit nauttia hetkestä – päivästä, illasta tai yöstä.

Kaunis Luosujärvi tarjoaa mukavaa tekemistä ja ajanvietettä.

Täällä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston äärellä hengitämme maailman puhtainta ilmaa huimissa tunturimaisemissa ja taigametsien keskellä. Erämainen luonto tarjoaa monia mahdollisuuksia harrastaa kaikenlaista mukavaa raikkaassa ulkoilmassa, kesällä ja talvella, keväällä ja syksyllä – kaikkina Lapin kahdeksan vuodenajan aikana.

Yllästunturi kohoaa jylhänä koillisessa. Savottakartanon ympärillä vallitsee rikkomaton erämaan rauha. Avarassa järvimaisemassa hehkuu esteettä yöttömän yön aurinko, täysikuu tähtien loisteessa tai revontulien taivastanssi. Ikimännyt huojuvat arvokkaasti tuulenvireessä, ja kuukkeli päivystää sen oksalla maailman menoa. Laita silmät kiinni, hengitä syvään ja rauhoitu. Kuuntele tuulen taivallusta. Puhdas ja raitis ilma tekee sanomattoman hyvää ruumiille ja sielulle.

Puhdas- ja kirkasvetisen Luosujärven kalat ovat hyvänmakuisia, ja ne ovat joskus myös erittäin nälkäisiä syöttien perään. Meiltä löytyy vuokrattavaksi soutuveneitä kalasteluun ja muutoinkin. Talvella kalan narraus onnistuu parhaiten pilkkimällä. Loppukesästä marjojen ja sienien poimiminen antaa uutta puhtia kulinaarisiin nautintoihin. Tai jos pidät enemmän fyysisestä ponnistelusta niin vaeltelu, pyöräily, hiihto tai vastaava harrastus voi olla sinulle sopivaa tekemistä. Pulahdus Luosujärven raikkaisiin aaltoihin piristää ruumiin ja sielun.

Olemme on auki tilauksesta ja lämmitämme saunoja ennakkovarauksesta ryhmille.

Tarjoamme ainutlaatuiset puitteet sopivat monenlaisiin tapahtumiin, juhliin, kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin. Tutustu lisää eri vaihtoehdoistamme ja hinnoistamme.

Haluatko vielä lisävinkkiä mitä Ylläksen alue tarjoaa?

Ylläksen alue tarjoaa huikeat mahdollisuudet aktiiviseen elämyslomaa. Alueen seitsemän tunturia tarjoavat hienoja elämyksiä kaikkina kahdeksana vuoden aikana. Klikkaa tästä nähdäksesi muutamia ehdotuksia retkikohteiksi upeissa Lapiin maisemissa lähialueellamme.

Sijaintimme on sopivan lähellä mutta tarpeeksi kaukana.

Patikoiden, polkien, hiihtäen, meloen, ratsastaen, kelkkaillen, autoillen… Rönölä on helposti saavutettavissa. Sinne on hyvät autoyhteydet Hannukainen – Kotarova 9404-tien varrella Luosun kylän laidalla.

Luosu on ollut asutettuna 1900 luvun alusta, ja noiden esivanhempien jälkipolvia asuttaa kylää nykyäänkin. Tieyhteys perustettiin 1960-luvun puolivälissä, ja sähköt kytkettiin vasta 1975. Tänä päivänä kymmenisen vakituisen perhekunnan lisäksi järven rannoilla viihtyy kymmeniä vapaa-ajan asukkaita.

Rönölä on Jukan ja Annen omistuksessa, ja he haluavat vaalia savottakämpän historiaa ja säilyttää sen ainutlaatuinen tarina tuleville sukupolville.

Poikkea pihapiiriin ihastelemaan. Heittäydy vapauden ja rauhan tunteen hellittäväksi.

Järjestämme satunnaisesti yleisötapahtumia!

Heinäkuussa Ylläs Outdoor Week tapahtuman aikana olemme yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa järjestäneet jo muutamana vuonna suosituksi tulleet Rönölän Markkinat Talviaikana murtomaahiihtosesongille on toiminut pop-up kahvila tiloissa. Tiedotamme tapahtumistamme Ylläksen kanavissa ja muilla ilmoituksilla.

Elokuussa 2022 olemme mukana kansainvälisessä RacingThePlanet 250 kilometrisen ultramaratonin viimeisen pitkän osuuden etappina.