Suomen saunapäivänä lauantaina saunotaan kunnolla!

posted in: Rönölän uutiset | 0

Koko Suomen yhteisenä Saunapäivänä #saunapäiväyle lauantaina 27. heinäkuuta on aika näyttää maailmalle, että suomalainen saunominen kuuluu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle ensimmäisenä asiana Suomesta ikinä!

Merkkaa kalenteriisi: lauantai 4. heinäkuuta!

Saunapäivän kunniaksi pääset Rönölässä kahden puulämmitteisen saunan rentouttaviin löylyihin vierailusi aikana. Vanha perinteinen savottasauna on palvellut aikanaan vuosikymmeniä sitten metsätyömiehiä, jotka asustivat työkuukautensa isossa punahirsisessä kämpässä. Noina vuosina ei paikalle ollut vielä tieyhteyttä, ei sähköä eikä vesijohtoja kuten on tänä päivänä. Kerromme saunapäivän aikana Rönölän historiaa ja tarinaa sopivissa hetkissä.

Savusauna on uudempi mutta perinteinen toiminnaltaan ja uskomattoman rauhoittava tunnelmaltaan. Molempien puulämmitteisten saunojen lempeät löylyt rentouttavat miellyttävästi niin ruumiin kuin mielen. Kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuu sulta arjen surut!

Wood-heated sauna relaxes gently in its moist steam

  • Saunapäivä on auki klo 15-21.
  • Ennakkoilmoittautuminen anne@ronola.fi tai 040 511 8102  Katso lisää Rönölän yhteystietoja
  • Maksu 15 € mieluiten käteisellä, tai ennakkoon Danske Bank tilille FI23 8159 6710 0257 59 (Kuitti mukaan).
  • Sekasauna! Ota uimapuku mukaan.

Meiltä saat lainaksi saunapyyhkeen ja -pefletin; myös saunatossuja niin kauan kuin kokovalikoimasta riittää saunojille. Pesumahdollisuus on savottasaunassa tai erillisessä huoltorakennuksessa, jossa on modernit wc- ja suihkutilat. Pukeutumis- ja oleskelutilat ovat kämppärakennuksessa. Mukaan voit ottaa omia eväitä ja saunajuomia. Meillä on tarjolla Ylläksen raikasta kraanavettä. Rantalaavun nuotiolla voi paistaa saunamakkaran tai useamman tai muuten vain fiilistellä.

6 yllättävää terveysfaktaa saunomisesta –

Tämän vuoksi sinunkin kannattaisi saunoa vähintään neljä kertaa viikossa

Saunominen sopii lähes kaikille. Tässä poimintoja yllä olevan linkin takaa löytyvästä artikkelista:

1. Hoivaa mielenterveydelle ja muistille! Aivot kiittävät ahkeraa löylyttelijää. Säännöllinen saunominen vaikuttaa ehkäisevästi jopa vakaviin psyykkisiin ongelmiin.

2. Treeniä sydämelle! Saunominen tekee sydämelle hyvää. Se lisää sykevälivaihtelua ja tehostaa sydämen toimintaa.

3. Lievitystä lihaskipuihin! Treenin jälkeen lenkkisaunaan? Ei ollenkaan hullumpi ajatus, sillä saunan rentouttava lämpö voi helpottaa lihaskipuja ja -jännityksiä.

4. Boostia vastustuskyvylle! Jos haluaa pitää flunssan loitolla, vitamiinien ja käsienpesun lisäksi myös saunomisesta voi olla iloa.

5. Apua iho-ongelmiin! Saunan avusta iho-ongelmiin ei ole toistaiseksi täysin kiistatonta näyttöä, mutta näyttää siltä, että saunominen tekee hyvää myös iholle.

6. Elinvoimaa ja elämäniloa! Saunasta tulee hyvä ja rentoutunut olo – sen tietää jokainen saunomisesta pitävä.

Kaiken se kestää – mutta että saunankin? Terveyden lisäksi sauna liittyy tietysti myös rakkauteen. Akuutin sketsi avaa suomalaista saunaperinnettä myös muista kulttuureista tuleville.