Järjestä tapahtuma tai muu oleskelu savottaperinteen tunnelmissa erämaajärven rannalla.

Yllästunturi kohoaa jylhänä koillisessa. Savottakartanon ympärillä vallitsee rikkomaton erämaan rauha. Avarassa järvimaisemassa hehkuu esteettä yöttömän yön aurinko, täysikuu tähtien loisteessa tai revontulien taivastanssi. Ikimännyt huojuvat arvokkaasti tuulenvireessä, ja kuukkeli päivystää sen oksalla maailman menoa. Laita silmät kiinni, hengitä syvään ja rauhoitu. Kuuntele tuulen taivallusta. Puhdas ja raitis ilma tekee sanomattoman hyvää ruumiille ja sielulle.

Rönölä on perinteinen viime vuosituhannen savottakartano mitä parhaimmassa Lapin maisemassa. Hirsinen vanha kämppärakennus rantasaunoineen luonnonkauniin Luosujärven rannalla viestii savottakultturista ja riisuu vierailijat arjen melskeestä. Täällä voit nauttia hetkestä – päivästä, illasta tai yöstä.

Ainutlaatuiset puitteet sopivat monenlaisiin tapahtumiin, juhliin, kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin ja oleskeluun sekä retkikohteeksi. Rönölä on auki tilauksesta.

Kaunis Luosujärvi tarjoaa mukavaa tekemistä ja ajanvietettä

Viereinen järvi ja ympäröivät metsät ovat täynnä mahdollisuuksia harrastaa kaikenlaista mukavaa raikkaassa ulkoilmassa, kesällä ja talvella, keväällä ja syksyllä – kaikkina Lapin kahdeksan vuodenajan aikana.

Puhdas- ja kirkasvetisen Luosujärven kalat ovat hyvänmakuisia, ja ne ovat joskus myös erittäin nälkäisiä syöttien perään. Meiltä löytyy vuokrattavaksi soutuveneitä kalasteluun ja muutoinkin. Talvella kalan narraus onnistuu parhaiten pilkkimällä. Loppukesästä marjojen ja sienien poimiminen antaa uutta puhtia kulinaarisiin nautintoihin. Tai jos pidät enemmän fyysisestä ponnistelusta niin vaeltelu, pyöräily, hiihto tai vastaava harrastus voi olla sinulle sopivaa tekemistä.

Pulahdus Luosujärven raikkaisiin aaltoihin piristää ruumiin ja sielun.

Sopivan lähellä mutta tarpeeksi kaukana

Patikoiden, polkien, hiihtäen, meloen, ratsastaen, kelkkaillen, autoillen… Rönölä on helposti saavutettavissa. Sinne on hyvät autoyhteydet Hannukainen – Kotarova 9404-tien varrella Luosun kylän laidalla.

Luosu on ollut asutettuna 1900 luvun alusta, ja noiden esivanhempien jälkipolvia asuttaa kylää nykyäänkin. Tieyhteys perustettiin 1960-luvun puolivälissä, ja sähköt kytkettiin vasta 1975. Tänä päivänä kymmenisen vakituisen perhekunnan lisäksi järven rannoilla viihtyy kymmeniä vapaa-ajan asukkaita.

Rönölä on Jukan ja Annen omistuksessa, ja he haluavat vaalia savottakämpän historiaa ja säilyttää sen ainutlaatuinen tarina tuleville sukupolville.

Poikkea pihapiiriin ihastelemaan. Heittäydy vapauden ja rauhan tunteen hellittäväksi.